Η ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΘΕΑ



Ό,τι σου συμβαίνει σκέψου αν μεταβάλλει το εσωτερικό σου περιεχόμενο. Δεν γίνεται να γινόμαστε υποχείρια των εξωτερικών γεγονότων. Για παράδειγμα αγαπάμε αληθινά ή επηρεαζόμαστε από την συμπεριφορά του άλλου-παραλύουμε στη δυσκολία ή είμαστε αισιόδοξοι σκεπτόμενοι ότι ο Κύριος είναι μαζί μας-συγχωρούμε και κοιτάζουμε μόνο τα δικά μας πταίσματα ή κοιτάμε τα πταίσματα άλλων για να δικαιωθούμε;
Το σίγουρο είναι ότι στη ζωή υπάρχουν και  τα ζιζάνια,άνθρωποι που θα μας βάλουν τρικλοποδιές και κάθε κακό στον δρόμο μας. Όμως ο Κύριος στο Ευαγγέλιο λέει ότι χάρη στην παρουσία τους οι καλοί θα προοδεύσουν πνευματικά. Συνεπώς δεν υπάρχει δικαιολογία να καταπιανόμαστε με άλλα πέρα της  δικής μας πνευματική προόδου γιατί τότε ο εκτροχιασμός είναι δεδομένος.
Πανοραμική θέα σημαίνει να βλέπω τα γεγονότα με το πρίσμα της Θείας Πρόνοιας και όχι με τη δική μου λογική. Όπως συμβαίνει και με το σώμα που η ακτινογραφία(μοιάζει με τη δική μας λογική) δεν μπορεί να δείξει τη βλάβη. Απαιτείται και η πανοραμική ή η αξονική ή και η πιο προχωρημένη μέθοδος για να φανεί η βλάβη ανάλογα με ποιο μέλος του σώματος νοσεί.Αυτό έκαναν οι άγιοι και πήραν όλη τη χάρη. Κοιτούσαν με άλλο πρίσμα κάθε γεγονός υπεράνω υποψίας..
Η νίκη είναι μαζί μας αν αγαπάμε αληθινά τον Νικητή του Θανάτου ,που μας τα αποκάλυψε και είναι μαζί μας συνεχώς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΡΟΣΕΥΧΗ

O έλεγχος των λογισμών και το θέλημα του Θεού